איך כותבים קורות חיים?

איך כותבים קורות חיים

חיפוש עבודה, בכל שלב בחיים, דורש ממך לכתוב קורות חיים.

לא משנה אם השתחררת עכשיו ממהצבא או משירות לאומי, סיימת את התואר הראשון או השני, או פשוט חשוב לך למצוא עבודה חדשה.

מגיע הרגע הזה בו צריך לשבת ולשפוך על המקלדת את כל מה שעשית בחיים עד עכשיו, על מנת שתוכל להתקבל לעבודת חלומותייך ושמישהו יסכים לקבל אותך לראיון. או במילים אחרות, הגיע הזמן לכתוב קורות חיים.

אז מאיפה בכלל מתחילים?

איך כותבים קורות חיים איכותיים? כאלה שיפתחו לך שלל דלתות לעולם התעסוקה. מה מכניסים ומה לא? באיזה אורך זה צריך להיות? והניסוח מה איתו? איך שומרים שהפרטים מהעבר שלך יהיו נאמנים לאמת אבל עדיין יעניקו לך יתרון יחסי על פני המתחרים? וכל זה בלי לצאת שחצן או מאוהב קשות בעצמך.

אוקי. אז הבנו שיש פה עבודה ואין להקל ראש במשימה. בכל זאת זה כרטיס הכניסה שלך לעולם התעסוקה ובשביל שיהיה יעיל ויניב לך ראיונות נחשקים, צריך להפשיל שרוולים וללמוד איך כותבים קורות חיים בצורה איכותית.

נעודד ונאמר שהמשימה לא מסובכת בכלל ואפילו נחמדה, וכבר אחרי קריאת שורות אלה תוכלו לצאת עם כלים פרקטיים כיצד לכתוב קורות חיים אטרקטיביים ואפילו להספיק לסרט הערב.

איך לכתוב קורות חיים? עיצוב כללי

כשמתחילים לכתוב קורות חיים יש להתחשב בקודים בסיסים של נראות ועיצוב שעוזרים למגייס להתמצא במסמך בקלות. הדף שלכם יושב בערימה נכבדת של עוד עשרות קורות חיים אחרים ותזכו בנקודות זכות אם תעזרו למגייס לא לבזבז זמן מיותר על פיענוח או חיפוש מספר הטלפון שלכם למשל.

כמה כללים פשוטים שחשוב לקיים:

כתבו בפונט אחד (arial/ david ), בגודל אחיד (12), רווח פסקה של שורה/ שורה וחצי, את הכותרות ניתן להדגיש בצבע עדין אחד או ב- bold אך לא להגזים עם הצבעוניות. חשוב שהמסמך יראה אחיד וקל להתמצאות ויבליט את מסלול הקריאה הרצוי.

 

איך כותבים קורות חיים לפי מבנה נכון

רבות נכתב על איך כותבים קורות חיים בצורה כזו שתעזור למגייס להבין במהרה אם אתם המתמודדים המתאימים עבורו. כדאי לדעת כי אין נוסחת קסם אחת ויחידה שעובדת וכי יש דעות שונות, לעיתים אף סותרות, כשבאים לענות על השאלה כיצד לכתוב קורות חיים נכון. בשורות הבאות ננסה לכלול את כללי האצבע למבנה ולתוכן ואתם תוסיפו את שיקול דעתכם בשביל להרכיב את הנוסחה המנצחת עבורכם.

פרטים אישיים: יופיעו בראש העמוד בצורה ברורה ובולטת. כדאי לעצב בצורה קומפקטית- אין צורך לכתוב כל פרט בשורה נפרדת, עם זאת חשוב שיראה מספיק ברור ונוח לקריאה.

חובה לכתוב: שם מלא, טלפונים, מייל, כתובת מגורים (אם אתם מחפשים לעבוד באזור הרחוק מאזור מגוריכם ציינו זאת, למשל גרים באשדוד אך נכונים לעבוד באזור גוש דן), נגישות-ציינו אם יש לכם רשיון נהיגה בתוקף ואם יש רכב מומלץ לציין זאת גם.

מומלץ אך לא חובה: מספר זהות, מצב משפחתי (נשוי/ גרוש/ רווק/ כולל ילדים),  שנת לידה.

תמצית/ תקציר: נסחו משפט קצר שממצה את כל המטרה שלשמה התכנסנו כאן. ספרו מה הכשרתכם ואיזה תפקיד אתם מחפשים וכמה תכונות חיוביות שמצדיקות את התאמתכם לתפקיד זה. מדובר על שורה שתיים שמהוות סיכום למגילה הארוכה שבאה אחריה- כל העבר שלכם.

נסיון תעסוקתי: כתבו בסדר כרונולוגי הפוך (מהיום ומטה) את העבודות בהם עבדתם עד היום, אשר קשורות למשרה עליה אתם מתמודדים. ציינו טווח שנים, את שם החברה, אם היא לא מוכרת כתבו פירוט באיזה תחום החברה עוסקת. ואז מגיע החלק הכי חשוב- התפקיד שעבדתם בו. חשוב לנסח בצורה מוגדרת קצרה וברורה. לא מתחכם. לא מסורבל. פשוט שם התפקיד וכמה מילים על מה התפקיד דרש מכם, המדגישות את הניסיון שצברתם ושתוכלו לממש במשרה הנוכחית.

השכלה: כתבו לפי "סדר יוקרה" מהתואר הכי בכיר שלמדתם ועד הלימודים בתיכון. ציינו את טווח השנים, סוג התואר או הקורס, התמחות ספציפית בלימודים הקשורה למשרה אם יש ואת המוסד האקדמאי. אם סיימתם בהצטיינות ציינו זאת. אם אין לכם תואר או הכשרה אקדמאית יש לציין אם יש לכם תעודת בגרות מלאה. קורסי העשרה או לימודי תעודה שונים שלמדתם, תוסיפו בסוף הרשימה ורק אם הם קשורים למשרה עליה אתם מתמודדים.

שירות צבאי: כתבו טווח שנים, שם החיל (מודיעין, שריון, חינוך וכו'), שם התפקיד ודרגת שחרור. אם יצאתם לקצונה/ סיימתם בהצטיינות ציינו זאת. כתבו כמה מילים אם רכשתם ניסיון שרלוונטי לתפקיד הנוכחי. (תפקידי פיקוד או ניהול/ רישיון נהיגה מסוים/ ידע בתוכנות מסוימות, עמידה מול קהל, הדרכה וכו').

כישורים נוספים: 

שפות- כתבו את השפה ורמת השליטה (שפת אם, שוטפת, מעולה, טובה מאוד, טובה, בסיסית) אין צורך לפרט לפי קטגוריות (דיבור, כתיבה, קריאה), אלא אם מבקשים מכם בדרישות התפקיד.

ישומי מחשב ותוכנות- כתבו את התוכנות ושפות המחשב בהם אתם שולטים. רמת הפירוט לפי התפקיד עליו אתם מתמודדים.  

מכתב נלווה/ טקסט מקדים לקורות חיים: זהו דף נפרד שמקדים את הדף של קורות החיים או כמה שורות שאתם כותבים במייל למגייס כשאתם מוסיפים את הקובץ של קורות החיים. בדומה לתקציר שמופיע בגוף קורות החיים, נסחו כמה משפטים קצרים המתארים את הרצון שלכם להתמודד על המשרה הספציפית הזאת ואיך הכישורים שלכם יכולים לתרום לחברה.

התאמת מבנה קורות החיים למשרה הרצויה

אחרי שהבנו איך כותבים קורות חיים מבחינת המבנה, חשוב להבין שהמטרה שלנו היא להפוך לרגע לאנשי שיווק, כאשר "המוצר" הוא הנתונים הקיימים לרשותינו, כלומר האמת של סיפור חיינו (במה עבדנו עד עכשיו, מה למדנו וכו') ו"קהל היעד" הוא המגייס למשרה הספציפית הזאת. עכשיו נותר לנו החלק החשוב ביותר והוא איך לכתוב קורות חיים שיתאימו את העבר שלנו למשרה הנוכחית עליה אנחנו מתמודדים. פרמטר אחד שניקח בחשבון הוא הסטטוס שלנו כיום. למשל אם אתה בן 42 אין צורך לפרט הרבה על העבר הצבאי וראוי לשים את הדגש על הניסיון התעסוקתי שלך. לעומת זאת אם רק השתחררת קרוב לוודאי שאין לך עדיין ניסיון רב בשוק התעסוקה ולכן כדאי לפרט ולהדגיש את היתרונות שלך תחת הכותרת של השירות הצבאי.

פרמטר נוסף ולמעשה החשוב ביותר, הוא איך כותבים קורות חיים שיתאימו למשרה הרלוונטית. מה שייתן לכם יתרון יחסי גבוה יותר הוא מה שצריך להבליט ראשון שיהיה קל לזהות מיד ויקפוץ לעין. אם זה ניסיון תעסוקתי או דווקא לימודי התואר או ההתמחות הספציפית בתואר או אפילו הניסיון שרכשת בשירות הצבאי שלך. כל דבר שיבליט את הכישורים שלך בהקשר למשרה הרצויה- צריך להופיע ראשון בסדר הכרונולוגי מהרלוונטי ביותר לפחות רלוונטי, ויסייע למגייס להעריך בקלות את מידת ההתאמה שלך למשרה.


לעצות נוספות בתחום כתיבת קורות החיים  - ההצלחה שלכם היא ההצלחה שלנו!

תן למשרות שלנו לחפש אותך - חינם!