עבודה בחו"ל - מדריך

עבודה בחו"ל – מדריך

לפני שאתם משתקעים בקריירה חדשה בארץ, תרצו אולי לצאת לעולם הגדול כדי לצבור ניסיון וללמוד עוד על עצמכם. עבודה בחו"ל מאפשרת ביטחון כלכלי והזדמנות לטיול של פעם בחיים. באיזו משרה כדאי לבחור ואיך מתחילים מסע שכזה? לפניכם המדריך המלא – באדיבות פורטל מכה דרושים בחו"ל.

האם עבודה בחו"ל מתאימה לכם?

צעירים רבים בוחרים לצאת לעבוד בחו"ל, על מנת לצבור ניסיון תעסוקתי ובטחון עצמי ולחסוך כסף, בעזרתו טיילו בחו"ל או חזרו לארץ מסודרים. אם אתם צעירים אמביציוזיים, אינכם פוחדים מעבודה קשה או מסביבה זרה, אוהבים להכיר אנשים חדשים ולעמוד באתגרים שונים, עבודה בחו"ל מתאימה גם לכם. אם יש בידכם דרכון זר ו/או אתם דוברי שפות, תוכלו למצוא מגוון רחב עוד יותר של עבודות.

מגוון עבודות בחו"ל

המעוניינים בעבודה בחו"ל ימצאו מבחר עצום של חברות ישראליות המחפשות עובדים חרוצים לעבודות בחו"ל. עבודות אלו מתחלקות בדרך כלל לכמה קטגוריות:

·         עבודות במכירה: עבודות אלו כוללות גם עבודה בחנויות ועגלות בקניונים, מכירת ציורי שמן ואפילו נדל"ן.

·         עבודות פיזיות: עבודות הדורשות לרוב כוח פיזי. למשל, עבודות באבטחה, קידוחי נפט, מנעולנות, הובלות ועוד.

·         עבודות עם ילדים: עבודות שונות עם ילדים ונוער כמו אופר למשפחות יהודיות, הדרכת ילדים ונוער במתכונת של מחנות קיץ, עבודה בסוכנות היהודית ועוד.

·         עבודות אחרות: עבודות במלצרות, ברים, משרדים ועוד.

איך בוחרים משרה?

מכיוון שהמבחר הוא מאוד גדול, לפעמים קשה לדעת מה נכון בשבילכם. כפי שמחפשים עבודה בארץ, ניתן גם לחפש עבודות בחו"ל. לאחר שסיננתם מה לא מתאים לכם, תישארו עם רשימת משרות שנראות לכם מעניינות. התחילו לחקור מעט על כל משרה, שאלו חברים שכבר עברו את החוויה, חפשו בפורומים ואתרים באינטרנט אינפורמציה וקראו כתבות בנושא. לאחר שמצאתם שתיים או שלוש משרות, צרו קשר עם החברה בכדי שתוכלו לקבל מידע נוסף. בחברה כמובן גם ישאלו אתכם מספר שאלות ויסבירו לכם את התהליכים הבירוקרטיים.

איך בוחרים חברה?

לאחר שביצעתם מחקר ואתם יודעים למה לצפות פחות או יותר, יהיה לכם קל יותר לבחור את החברה, לפי התנאים שהיא מציעה. התקשרו למספר חברות והשוו ביניהן. הנה כמה שאלות שכדאי לכם לשאול:

·         כמה זמן עובדת החברה במדינה x והאם היא רשומה בצורה חוקית?

·         האם החברה עוזרת בתהליכים בירוקרטיים של הוצאת ויזה וכדומה?

·         מהו השכר הממוצע? האם השכר מבוסס רק על אחוזים או שישנו שכר בסיס?

·         כמה זמן אורכת כל משמרת וכמה משמרות בשבוע?

·         האם תקבלו הכשרה ואם כן, כמה זמן היא אורכת והאם היא בתשלום?

·         כל כמה זמן מתקבלת משכורת?

·         האם החברה ממנת את כרטיס הטיסה?

·         האם תקבלו מגורים מלאים ואם כן, כמה אנשים גרים אתכם וכמה רחוקה הדירה מהעבודה?

·         האם ישנם תנאים נוספים כגון תשלום על נסיעות, רכב וכדומה והאם ישנם תנאים סוציאליים בסיסיים ע"פ החוק במדינה, כגון ביטוח בריאות ועוד.

דברו עם עובדים אחרים, העובדים כעת, או שעבדו בעבר בחברה ובקשו לשמוע את דעתם על החברה.  

איך להתאקלם?

זכרו שכמעט לכולם קשה בהתחלה והרשו לעצמכם לקחת כמה שבועות של התאקלמות. השקיעו בעיקר בעבודה ובלמידתה, הזמן לבילויים יבוא לאחר תקופת ההתאקלמות. גם אם שפת המקום זרה לכם לחלוטין, תוכלו עדיין להרוויח יפה – מה שחשוב זה האנרגיות, הביטחון והחיוך הגדול. היו ממוקדים ושימו בצד סכום כסף אותו תרצו לשמור לטיול או לארץ. השתדלו שלא להתעצל או להסתגר: צאו לטיולים בזמן החופשי, למדו להכיר את העיר בה אתם גרים לעומק, התחברו למקומיים ונצלו כל רגע מהחוויה המדהימה של מגורים בחו"ל.

 

תן למשרות שלנו לחפש אותך - חינם!