סיפור הצלחה – אלון למנסדורף, מהנדס מערכות, אורד מערכות בקרה / הדס שמעוני

בתום 4 וחצי שנים בחברה ביוטכנולוגית, החליט אלון למנסדורף, 35, בוגר תואר בהנדסת אלקטרוניקה וחשמל, לוותר על תפקידו הבכיר ולחפש אתגר מקצועי טכני חדש. כיום, מזה חמישה חודשים, לוקח אלון חלק בפרויקט משמעותי וגדול באורד מערכות בקרה בע"מ כמהנדס מערכת, משרה אותה מצא באמצעות אתר ג'ובנט. עוד בצבא הוא רכש ניסיון כמהנדס מערכת בעת שירותו ביחידה שעסקה בפיתוח טנק המרכבה, במסגרת עתודה טכנולוגית. לאחר הצבא המשיך אלון בתפקיד של מהנדס פיתוח חומרה בחברת תקשורת.

"בטרם הגעתי לאורד, עבדתי בחברת סטראט אפ שעסקה בעולם הפרה-קליני, בבדיקת ישימות קלינית של מכשור רפואי ופיתוח תרופות. במסגרת תפקידי נחשפתי לעולם הביולוגיה והרפואה ולמעשה לקחתי חלק בניסויים שמטרתם הצלת חיים".

אם כן, מדוע החלטת לעזוב? הרי הגעת לתפקיד בכיר ועסקת בעולם תוכן מרתק?
"תפקידי הקודם כמנהל התפעול של החברה כלל תחומי אחריות רבים ובמסגרתו באתי במגע עם תחומי הרפואה. עם זאת, חסר היה לי הפן ההנדסי. בבסיסי אני איש טכני. כמנהל תפעול עסקתי יותר בהיבט הניהולי-אופרטיבי ופחות ברמת חומרה של רכיבים. הגעתי לנקודה בה מיציתי את יכולת ההתפתחות שלי בחברה, ולכן החלטתי לעזוב. חיפשתי תפקיד מאתגר בעל אופק עתידי".


אלון למנסדורף במתחם בורסת היהלומים

כיצד ניהלת את תהליך החיפוש?
"קיבלתי מחבריי המהנדסים פידבק חיובי על אתר ג'ובנט. איתרתי משרות על פי תחום הנדסת מערכות, וכן, שלחתי קורות חיים לתפקידים ניהוליים בעולם ההנדסה. זמן קצר לאחר ההפצה זכיתי להיענות רבה מצד החברות. הלכתי למספר ראיונות, כאשר אחד מהם היה באורד, למשרת מהנדס מערכות. כל התהליך לקח כשלושה חודשים לערך".

תקופה ממושכת יחסית.
"הרשיתי לעצמי להיות בררן ולחפש תפקיד העונה על ציפיותיי. כמו כן, עם ניסיון עשיר ורקע רב בתחום הטכני, הייתי מועמד מוביל למספר מקומות עבודה, חלקם בעולם הביטחוני וחלקם בעולם הציבורי, שתהליך הקליטה אליהם היה ארוך וכלל הרבה מיונים, מבחנים ואף סיווגים ביטחוניים".

כיצד נערך הליך הגיוס לאורד?
"הראיון הראשוני לאורד נערך מול מנהל הפרויקט אליו הייתי מיועד להיכנס. האינטראקציה בינינו היתה מצוינת והשיחה קלחה. מיד הבנתי שמדובר בחברה רצינית וברמה מקצועית גבוהה. לאחר הראיון זומנתי לראיון המשך אצל מנהל החטיבה, ולבסוף עברתי ראיון עם מנהל ההנדסה של החברה, רמי זרחי, שמשמש היום המנהל הישיר שלי. במהלך הראיון הוא סיפר לי על הפרויקטים, על ייחודם ועל הלקוחות ברחבי העולם. מעבר לנושא המקצועי המרתק של הפרויקט, קיבלתי רושם של אדם נהדר, משכמו ומעלה".

היו לך התלבטויות?
"במקביל לאורד הייתי בתהליך מתקדם עם שני ארגונים נוספים. קיבלתי הצעה למשרת מנהל פרויקטים בגוף ממשלתי, ומהנדס מערכות בגוף ממשלתי נוסף. השיקולים שהנחו אותי יותר מכל בבחירת משרה מתאימה, היו קשורים בעיקר לנושא המקצועי ולתוכן התפקיד. הגעתי לשלבים סופיים בכל אחת מהחברות".

אם כן, מדוע בחרת לבסוף באורד מבין שלוש החברות?
"היות ולא הכרתי אף חברה, התייעצתי לגבי שלושתן עם כמה מעמיתיי הנמצאים כיום בפוזיציות בכירות. החשיפה הראשונית שלי לאורד היתה בתור אדם שנחשף ללוגו החברה בצמתים לכל רוחבה ואורכה של הארץ, מאחר והיא מפתחת, מספקת ומתחזקת מערכות בקרת רמזורים ומערכות בקרת תנועה. חבריי העניקו לאורד המלצות רבות. מעבר לכך, מיד לאחר השיחה עם רמי והתיאור שלו על הפרויקט המעניין, לא היה לי ספק שאבחר באורד".

באיזה פרויקט אתה לוקח חלק היום?
"מזה חמישה חודשים אני משתתף בפרויקט אסטרטגי שאורד מבצעת בבורסה ליהלומים. מטרת הפרויקט, אשר נמצא בחזית העולמית בטכנולוגיה אותה הוא מיישם, היא למעשה הטמעת מערכת מורכבת בתחום של בקרת כניסה ואבטחה. תהליך ההטמעה הוא מורכב, והוא כולל אינטגרציה עם מגוון רחב של תחומים.
הפרויקט מלווה על ידי צוות של עובדים מאורד, הפועלים בשיתוף פעולה מלא ואשר אחראיים על ההטמעה של המערכת ועל תהליך הקונפיגורציה ומציאת פתרונות לשביעות רצונו של הלקוח".

כעובד מיקור חוץ, אתה מרגיש חלק מאורד?
"בהחלט. אני מרגיש שאני מייצג את אורד. במסגרת העבודה הצוותית אני מקבל תמיכה מקצועית שוטפת הן ממנהל הפרויקט בשטח והן מהמנהלים הבכירים של אורד".
 
איך עבר יומך הראשון בחברה?
"תהליך הקליטה באורד היה מהיר ונפלא כאחד. קיבלתי יחס אישי מענבל קידר, מנהלת משאבי האנוש, וכולם בירכו אותי על כניסתי לתפקיד. ממש הרגשתי שאני נכנס למשפחה. אין באורד בירוקרטיה, להיפך, ההנהלה מחבקת כל עובד חדש שנכנס לחברה ומשתדלת לענות על כל צרכיו. הכניסה לתפקיד עצמו ארכה כמה ימים, מכיוון שנאלצתי לעבור במסגרת תפקידי תהליך סיווג מול הבורסה. עם קבלת הסיווג, נכנסתי ישירות לפרוייקט".
 
ענבל קידר, מנהלת משאבי האנוש, מספרת על תחומי הפעילות של חברת אורד:
"קבוצת אורד, שנוסדה ב- 1971, מורכבת ממספר חברות, מהמובילות בתחומן, העובדות יחד בשיתוף פעולה להרכבת מאגר משותף ועשיר של כישרון ומומחיות לתועלת הלקוחות ולרווחתם. הקבוצה כוללת למעלה מ- 600  עובדים מיומנים, מתוכם כ- 250 מהנדסים וטכנאים, והיא מספקת אנשי מקצוע בתחום הביטחון, בטיחות אש, ניהול תנועה, חניה ותקשורת".

באיזה אופן תורם אתר ג'ובנט להליך הגיוס שלכם?
"אורד עובדת בשיתוף פעולה עם אתר ג'ובנט כבר למעלה מ- 3 שנים. רוב המשרות באורד הן משרות קשות לגיוס, ולמרות זאת אנו מגייסים לאורך כל השנה ומקבלים מענה מקצועי ומהיר כתוצאה מהפרסום בג'ובנט".

אלון, כיצד ניתן לאפיין את אורד מבחינת אווירה ואנשים?
"האנשים פה ברמה גבוהה, הן מבחינה אישית והן טכנולוגית. מעבר למקצועיות, העובדים של אורד הם קודם כל בני אדם, כיף לבוא בבוקר לעבודה, לדבר איתם ולעבוד במחיצתם. אלמנט נוסף הוא הרמה המקצועית הגבוהה. הגעתי מעולם תוכן שונה אך עם רקע עשיר בתחום ההנדסה, ועדיין אני מרגיש שאני נחשף לנושאים חדשים וכל יום מבחינתי הוא יום למידה חדש".

האם אתה רואה עצמך מתקדם ועובד באורד לטווח ארוך?
"אני בהחלט רואה אופק באורד ומאד מרוצה מכל הבחינות. השאיפה שלי שאתקדם בשלב השני לתפקיד מנהל מוצר. כמו כן, אני מרגיש שאני תורם ושבמסגרת תפקידי יש לי עשייה אמיתית. היכולת שלי להשפיע גבוהה ואני נוגע בתחומים רבים. הפרויקט מבחינתי משול ל'תינוק' שאט אט צובר עור וגידים עד אשר הוא מגיע לצורתו המוגמרת. מעבר לזה, אורד נמצאת במגמת התרחבות משמעותית. פרויקטים רבים מגיעים מלקוחותינו ברחבי העולם, כך שבהחלט יש לאן להתפתח ולהתקדם".

אילו המלצות יש לך למחפשי העבודה?
"קודם כל האמן בעצמך ותבוא עם ביטחון לראיונות עבודה. כמו כן, מומלץ לעשות הכנה לפני ראיון העבודה, הן מקצועית, בהתאם למשרה אליה נשלחו קורות החיים, והן לחברה אליה אתה הולך לראיון. בגדול, יש לנהל תהליך מושכל של חיפוש עבודה, על פי המצב בשוק ועל פי שיקולים הגיוניים. חשוב גם להיות פרקטי ולהבין שלרוב אין קיצורי דרך, והכי חשוב לא להתייאש!"


לסיפורי הצלחה נוספים לחץ/י על כתבות תעסוקה

נושאים נוספים שיכולים לעניין אותך:

> מחפשים עבודה? 
>
מחפשים עובדים? 
> כתיבת קורות חיים

הצטרפו להצלחה של כולם בג'ובנט.

לכתבה באנגלית

תן למשרות שלנו לחפש אותך - חינם!