סיפור הצלחה - אלדד אלבר, מתכנן מכני, זיו-אב הנדסה

רק לפני כחצי שנה החל מהנדס המכונות הצעיר אלדד אלבר, 28, לעבוד בזיו-אב, חברת ההנדסה המובילה בארץ, וכבר היום הוא לוקח חלק בשני פרויקטים מרתקים של תכנון ופיתוח עבור לקוחות בינלאומיים. אלדד סיפר לנו על ראיון הקבלה יוצא הדופן אצל מקים החברה, ד"ר אמיר זיו-אב ("הרגשתי ממש כמו במבחן על פרויקט הגמר שלי"),  ומגלה איך המנכ"ל איציק טף בחן במפגש הראשון, את כישוריו ההנדסיים ("הוא הציג בפני מכאניזם פגום וביקש ממני למצוא דרכים לתקנו כראות עיני"), ומתוודה: "כשהייתי סטודנט כך דמיינתי לעצמי את המקצוע".
אלדד מצא את עבודתו כמתכנן מכני, בחברת זיו-אב הנדסה, לפני כ- 3 חודשים, באמצעות אתר ג'ובנט. 

כשמהנדס המכונות הטרי, אלדד אלבר קיבל זימון להגיע למשרדי חברת "זיו-אב הנדסה", לצורך ראיונות ומבחני קבלה באמצע שנת 2007, זמן לא רב אחרי קבלת התואר, הוא נתקל בהפתעות טובות, כבר במפגש הבכורה שלו עם מנהלי החברה.

"האדם הראשון שראיין ובחן אותי היה המנכ"ל, איציק טף", מספר אלבר, "וכשפגשתי אותו נזכרתי ששנתיים קודם לכן נכחתי בהרצאת אורח שהוא העניק לתלמידי השנה הרביעית בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, המקום בו למדתי. נושאי ההרצאה היו הנדסה, מקומו של המהנדס בתעשייה והתכונות הנדרשות ממנו. זכרתי שההרצאה של איציק עשתה עלי אז רושם אדיר".

מה כל-כך הרשים אותך באותה הרצאה של איציק טף באוניברסיטת בן-גוריון?
"בעיקר, היקף פעילות הפרויקטים בחתך כה רחב של התעשייה ואת ההשפעה הגדולה שיש למהנדס על עתיד הטכנולוגיה בארץ ובעולם. זכרתי היטב חלק מהנושאים שעלו באותה הרצאה, כך שאפשר לומר שהגעתי 'מוכן' לפגישה איתו".

ומה היה באותה פגישה?
"התרשמתי שמעבר לציונים ולתארים, זיו-אב מעוניינת במהנדסים בעלי חשיבה יצירתית והבנה עמוקה בהנדסה, כאלה שאפשר לראות ניצוץ בעיניים שלהם ולשמוע התרגשות בקולם, כשהם מדברים איתך על טכנולוגיה ומכניקה".


אלדד אלבר, במשרדי זיו-אב

איך התנהלו הראיונות ביום הקבלה, ציפתה לך הפתעה נוספת?
"ההפתעה הטובה השנייה באותו יום ראיונות במשרדי חברת "זיו-אב הנדסה" חיכתה לי מיד עם סיום הפגישה עם המנכ"ל טף, כשהוזמן למשרדו של מקים החברה, המהנדס ד"ר אמיר זיו-אב. אלבר לא ידע שאת עינו של זיו-אב צדו כמה שורות בטופס קורות החיים שמסר לאתר הדרושים וחיפוש העבודה "ג'ובנט", בהן הזכיר פרויקט מעניין וראשון מסוגו בישראל, בו נטל חלק - מנהל צוות של 13 סטודנטים מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בן-גוריון, שתכננו ובנו מכונית מרוץ בסיסית מדגם פורמולה, במסגרת הפרויקט הבינלאומי fsae. מדובר בפרויקט בו משתתפות אוניברסיטאות ופקולטות להנדסה מכל רחבי העולם, אשר שיאו הם מרוצים שנתיים, הנערכים בשמונה ארצות שונות. בדיעבד, גיליתי שאמיר זיו-אב, נחשב למומחה בעל שם עולמי בתחומי התחבורה, התעבורה והתעופה".

אלדד, את הראיון הזה בטח לא תשכח כל חייך?
"כשסיפרתי לאמיר שבפרויקט fsae הייתי בין השאר האחראי על שלדת הרכב, מושב הנהג וחיפוי הרכב, הוא מיד התחיל לחקור אותי חקירת שתי-וערב על כל החלטה שקיבלתי - למה עובי הדופן היה כך ולא אחרת? למה בחרת דווקא בזווית הזו? הרגשתי ממש כמו במבחן על פרויקט הגמר שלי".

חששת להיכשל?
"כשתיכננו ובנינו את מכונית המרוץ וחיפשנו משקיעים, יצא לי להציג ולתאר את המכונית הזו כל-כך הרבה פעמים, שכשאמיר בחן אותי כבר הייתי מוכן ומשופשף ולא חששתי מכישלון".

ובזה הסתכם ראיון הקבלה אצל אמיר זיו-אב?
"ממש לא. אמיר הציג לי שורה של שאלות קלאסיות בהנדסה בסיסית, כדי לבחון גם את הידע שלי. למשל, אם יש לך פרופיל בגודל ובעובי מסויימים, ואתה מתחיל להפעיל עליו כוחות, כיצד הוא יתנהג? שאלות תאורטיות".
 
האווירה הרגועה משפיעה גם על הלקוחות
עם קבלתו לחברת "זיו-אב הנדסה" צורף אלבר לצוות של מהנדסים שעסק בתכנון ובפיתוח של מצלמה מיוחדת לצילום מבנים, עבור לקוח בינלאומי. נאמנים לתפיסתם המקצועית לפיה כל אחד מ-50 מהנדסי החברה צריך להיות מעורב בו-זמנית בשניים-שלושה פרוייקטים, החליטו מנהלי החברה לצרף את אלדד לצוות נוסף שמפתח עבור חברה אמריקאית מכשיר בידוק מהפכני. במידה והמכשיר אכן "יעשה את העבודה", סביר להניח שתיפגשו אותו בשנים הקרובות בכניסות לשדות תעופה, קניונים, אולמות קולנוע ובעצם לכל מקום ציבורי אליו מגיעים מאסות של בני-אדם - בארץ ובעולם. 
"כמו כל המכשירים שאנו מתכננים ומפתחים בחברה", מסביר אלדד, "גם המכשיר הזה הוא מולטי-דיסיפלינרי (רב-תחומי). כלומר מכשיר שמשלב המון טכנולוגיות ושיטות ייצור במכשיר אחד. עבודה על מכשיר כזה דורשת שליטה במכניקה, זיווד אלקטרוני, בחוזק חומרים, בעיצוב המוצר ובעוד לא מעט תחומים הנדסיים".

ומה אתה לומד מפרויקטים כאלה?
"ראשית, שאתה צריך לפעול מהר וביעילות, על פי סדרי עדיפויות, כי הלקוח משלם עבור כל שעת עבודה. אתה גם לומד לסנן הרבה מאוד מידע ולהגיע במהירות לחומר הרלוונטי. שנית, דרושה יצירתיות רבה בהגשמת כל פרויקט וגיבוש רעיונות מגוונים, בכדי לתכנן מוצר שניתן יהיה לייצרו בעלות אופטמלית ובהתאם לדרישות הלקוח, יש כל כך הרבה ללמוד בעולם המכונות וזיו-אב זה בהחלט המקום הנכון לעשות זאת".

ואיך אתה מסכם את העבודה עד כה בזיו-אב הנדסה? אתה מרוצה?
"מאוד מספק לעבוד עם מהנדסים, בעלי ידע מקצועי רחב, ויחסי אנוש מעולים. המידע עובר מאחד לשני והעבודה שיתופית וחברית. ובכלל, יש כאן אווירה מאוד רגועה ומלאת בטחון, אותה משרים מנהלי החברה וגם ראשי הצוותים. זה משפיע על הלקוחות ועל העובדים כאחד. על עצמי אני יכול רק לומר שכשהייתי סטודנט כך דמיינתי לעצמי את המקצוע".


לסיפורי הצלחה נוספים לחץ/י על כתבות תעסוקה

נושאים נוספים שיכולים לעניין אותך:

> מחפשים עבודה? 
>
מחפשים עובדים? 
> כתיבת קורות חיים

הצטרפו להצלחה של כולם בג'ובנט.

לכתבה באנגלית

תן למשרות שלנו לחפש אותך - חינם!